Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
Saksılarını bence büyütmeyin, saksı büyüklüğünüz iyi görünüyor. Dinlenme döneminin farkında olduğunuza göre sanıyorum sizin yaptığınız bir hata yok, bitkinizin ikinci kez çiçeğe durmasını başka bir faktör tetiklemiş olmalı
Çiçeklenme bittikten sonraki dinlenme en az 3 hafta, en çok 4 hafta gerekiyor. Sulamalarınızı 'toprak üstten 1-2cm kurudukça' yapmanız yeterlidir, sakın yapraklarının buruşmasını beklemeyin. Toprağını tamamen kurutmamak gerekiyor malum...
Yerlerini hiç değiştirmeyin, uygulamalarınızda yanlış-eksik bir şey (vardır diye düşünmüştüm ama) göremedim ben, endişelenmeyin.
Siz gönlünüzce renkleri çoğaltmaya devam edin, sonraki dinlenme dönemlerinde tekrar haberleşelim buradan. Şimdi çiçeğe durduklarına göre azar azar sulamaya devam edin bari de çiçeklerin sefasını yaşayın
Sevgiler...
|

sevgili A_NOMAD, içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim.bu sene yılbaşı ve atlasa merak sardım ikisininde çiçekleri hoşuma gidiyor.sayenizde yılbaşının farklı türlerini de ilk defa gördüm. özellikle paskalya türüne bayılıyorum şimdi birde ben onların renklerinin peşine düşerim.

sevgilerimle.