View Single Post
Eski 05-03-2015, 11:44   #11
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
...dinlenmeye geçince su arasını dahamı uzun tutmalıydım. yani yapraklar biraz solması mı gerekiyor? bundan sonra ne yapmalıyım? saksılarını ne zaman büyütebilirim. şimdi aklım karıştı daha yeni yeni farklı renklerinden üretmeye başlamıştım. şimdi onları kaybedersem çok üzülürümgözden kaçırdığım ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim.sevgiler...
Saksılarını bence büyütmeyin, saksı büyüklüğünüz iyi görünüyor. Dinlenme döneminin farkında olduğunuza göre sanıyorum sizin yaptığınız bir hata yok, bitkinizin ikinci kez çiçeğe durmasını başka bir faktör tetiklemiş olmalı

Çiçeklenme bittikten sonraki dinlenme en az 3 hafta, en çok 4 hafta gerekiyor. Sulamalarınızı 'toprak üstten 1-2cm kurudukça' yapmanız yeterlidir, sakın yapraklarının buruşmasını beklemeyin. Toprağını tamamen kurutmamak gerekiyor malum...

Yerlerini hiç değiştirmeyin, uygulamalarınızda yanlış-eksik bir şey (vardır diye düşünmüştüm ama) göremedim ben, endişelenmeyin.

Siz gönlünüzce renkleri çoğaltmaya devam edin, sonraki dinlenme dönemlerinde tekrar haberleşelim buradan. Şimdi çiçeğe durduklarına göre azar azar sulamaya devam edin bari de çiçeklerin sefasını yaşayın

Sevgiler...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön