View Single Post
Eski 04-03-2015, 11:06   #162
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili aleydi,samimi sözleriniz için teşekkür ederim.ben de sizi arkadaş gördüğüm için fikirlerimi paylaştım. dediğim gibi kaya bahçelerini bende çok istedim. kuraklığa da dona da dayanıklı bitkileri özellikle çalı türü ve sukulent türlerini yetiştirmeyi düşündüm. taş olarak ta bir gün orman gezintisi sırasında lav taşı gibi görüntüsü olan bizim buralarda delik taş diyoruz onlardan görmüştüm.doğal saksı gibi eşiminde hoşuna gitti. fakat araya başka işlerimiz girince ertelemek zorunda kaldı .yakın olsaydık sizin bahçenizden başlardık yapmaya bak benim bu şartlara uygun çalı listemin bir kaçı belki size de fikir olur. filbahri, abelia,gravilla, oya ağacı,bahar dalı,vangela, eskalanya,havlu püskülü bunlar bahçe düzenlemem yapıldığında dikilmek için araştırıp seçildi. birde küçük bir süs havuzu istiyorum. içinin çiçeklerini de ufak dan hazırlamaya başladım.su sümbülü, japon şemsiyesi, mercan birde nilüfer aldım mı tamam.kurbağa kaplumbağa zaten onlar benim kadim dostlarım, eee! geriye bir balık kalıyor onuda alırız. işte bunları yapabilsek saksı derdinden kurtulmuş oluruz. şu an benim 100 ün üzerinde saksım var değişecek.ve en kötüsü her gün saksıların sayısı artıyor. eşim de bana kızıyor saksı çiçeği yapma çok zahmetli oluyor. bahçeye dikilecek çiçek yetiştir diye, ama benim hiç umurumda değil Allahdan eşimde doğayı yeşili çiçeği seven bir insan da beni kıramıyor.bizi anlayan eşlerimiz olduğundan bazen abartıyoruz gibi geliyor bana sevgilerimle
Aslında desteğin olmasa cesaretim kırılacak sevgili Münevver48 .Güzel olur mu altından kalkabilir miyim diye ,endişe ediyorum bazen .Bana önerilerde bulunacak arkadaşlarım var . Fotoğraflarım yardım isterim diye rahatlatıyorum kendimi .
Haklısın keşke 1_2 saatlik mesafelerde olsak .Birbirimize yardıma gider gelirdik . Gönüller bir olsun . Ben her zaman beklerim .
Su sümbüllerini gördüm . Çok güzeller . Yetiştirmesi de zor bir tür galiba .Çok farklı türlerle yıllardır uğraşıyorsunuz. Ben çoğunu yeni öğrendim .Bu çalı listesi iyi oldu .Seraya gittiğimde sorarım . Umarım her şey gönlünce olur arkadaşım . sevgiler ..

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön