View Single Post
Eski 04-03-2015, 08:12   #161
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Estağfurullah sevgili Münevver48 ,o nasıl söz . Sakın özür dilemeyin lütfen ,üzülürüm . Artık sizi arkadaşım gibi görüyorum . Siz de kabul ederseniz .Ben çok mutlu oluyorum sizlerden gelen önerilerden .Bazen yazdıklarımı eşime de okuyorum . Yalnış anlaşılır mı yazdığım diye ,benimde çekinerek yazdığım oluyor .Burada bir arkadaşıma yazdığım mesajı (ben yanlış ifade etmişim ) Farklı anladı , çok üzüldüm . İnsanları kırmak en istemediğim şey .Yazı diliyle konuşma dili çok farklı olabiliyor . Konuşmada mimikler var . Gerçi ikonlar var ama onlarda.yetersiz kalabiliyor .Sizde lütfen samimiyetime inanın .

Sayenizde cletamis aramaya başladım . Çiçekleri çok seviyorum fakat çiçek yetiştirmeye yeni başladım . Fırsat buldukça okumaya öğrenmeye çalışıyorum. Sizin söylediğiniz ( taşkıranıda ) bilmiyorum .Çok güzelmiş .Soğuğa dayanıklı olması süper . Artık soğuğa dayanıklı türlere ihtiyacım var .

O zaman semiz otundan hemen vazgeçiyorum.Saksıda yetiştirip eve almakta iyi olmuyor . Bu yıl saksıları içeriye aldım sinek oldu .Bodrumun penceresi yok . Evi biraz daha öne yapsaydım keşke diyorum.O zaman arka tarafa bir sera yapıp ,kışın bitkileri orada koruya bilirdim belki .Dediğiniz gibi her şey maliyet.Geçen yıl saksı ve çiçeklere bin lira harcamışım . Bu yıl üç beş tane çiçek var ortada . Onlar için kullanmadığım odayı ısıttım vs. Astarı yüzünü geçiyor aslında .O yüzden soğuklara dayanıklı türleri bulup onlardan alacağım .Eşimde bu senin hobin ,öyle bak diyor .Sağ olsun destek oluyor .teşekkür ederim ,önerilere her zaman açığım , sevgiler

sevgili aleydi,samimi sözleriniz için teşekkür ederim.ben de sizi arkadaş gördüğüm için fikirlerimi paylaştım. dediğim gibi kaya bahçelerini bende çok istedim. kuraklığa da dona da dayanıklı bitkileri özellikle çalı türü ve sukulent türlerini yetiştirmeyi düşündüm. taş olarak ta bir gün orman gezintisi sırasında lav taşı gibi görüntüsü olan bizim buralarda delik taş diyoruz onlardan görmüştüm.doğal saksı gibi eşiminde hoşuna gitti. fakat araya başka işlerimiz girince ertelemek zorunda kaldı .yakın olsaydık sizin bahçenizden başlardık yapmaya bak benim bu şartlara uygun çalı listemin bir kaçı belki size de fikir olur. filbahri, abelia,gravilla, oya ağacı,bahar dalı,vangela, eskalanya,havlu püskülü bunlar bahçe düzenlemem yapıldığında dikilmek için araştırıp seçildi. birde küçük bir süs havuzu istiyorum. içinin çiçeklerini de ufak dan hazırlamaya başladım.su sümbülü, japon şemsiyesi, mercan birde nilüfer aldım mı tamam.kurbağa kaplumbağa zaten onlar benim kadim dostlarım, eee! geriye bir balık kalıyor onuda alırız. işte bunları yapabilsek saksı derdinden kurtulmuş oluruz. şu an benim 100 ün üzerinde saksım var değişecek.ve en kötüsü her gün saksıların sayısı artıyor. eşim de bana kızıyor saksı çiçeği yapma çok zahmetli oluyor. bahçeye dikilecek çiçek yetiştir diye, ama benim hiç umurumda değil Allahdan eşimde doğayı yeşili çiçeği seven bir insan da beni kıramıyor.bizi anlayan eşlerimiz olduğundan bazen abartıyoruz gibi geliyor bana sevgilerimle

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön