03-03-2015, 22:35
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sabihas
Hemşerim Aleydi, ne yazık ki henüz bahçeli evde yaşamıyorum. Eskişehir'de de sürekli oturmuyorum. Halen göçebelik devam ediyor, birkaç ay daha İstanbul-Eskişehir yollarındayım. Eşim emekliliğe geçiş süresini biraz uzatıyor. Sonrasında kış ayları şehirde-Batıkent, yaz aylarınıda köyde geçirmeyi planlıyoruz. Bahçe özlemini köyde yakınlarımın bahçesinde gidermiş oluyorum. Oralarda farklı bitkiler denemiş oluyorum, kendi bahçeme hazırlık-staj oluyor.
Doğma büyüme Eskişehir'liyim, ama 35 yıldır farklı yerlerde yaşadım. O nedenle seracıları bilmiyorum. Batıkent'te Yıldız sera var, Eyüp Sultan Camiisinin karşısında. Derme çatma bir sera, uygun çiçekler bulabilirsiniz. Benim ilk yıldız sardunyam ithal, Şeyma çiçekçilikten Samet kardeşten almıştım. Bakmam sorun olmadı, çokta güzel açtılar, dostlar için çoğaltmaya kalkınca iki dalına yazık oldu. Bu seradakiler Antalya'dan gelmiş farklı tür, kırmızı ve pembesi var.
Kaya bahçesi için taş; Ankara yoluna çıkın, Kanlıpınarı geçtikten sonra arzilerde pek çok taş bulursunuz, krem renkli sert taşlardır. Zaten biraz yukarıda taş ocağıda vardır. Kolay gelsin..
|
Sevgili Sabihas eminim ki siz gittiğiniz her yeri bilgi ve birikimlerinizle cennete çeviriyorsunuzdur. Her şey gönlünüze göre olsun .Benim için çok faydalı oldu verdiğiniz bilgiler .Hafta sonu inşallah bir şey çıkmaz ,gidip bakarım . Şimdiden heyecanlandım .Çok teşekkür ederim . Sevgiler ..
|
|
|