View Single Post
Eski 03-03-2015, 14:06   #8
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi porselen Mesajı Göster
maşaallah şanslısınız ya da becerikli diyelim sanırım bu da benim kaderim bir çözüm bulana kadar tabii
yalnız, bir yılı aşkın bir zamandır yeni bir şey var mı diye durup durup netde bir daha bir daha dolaşıyorum, sorular soruyorum ama kurtuluş yolu elde edemedim. böyle soruları yöneltecek yaşlılar da bulamadım işin kötü tarafı. çoğu sirke yapma konusunda fikir sahibi bile değil v.s.
enzimlere biraz meyve kabuğu epeyce şeker daha ekledim, çiçek mayaları kayboldu. her gün bazen günde iki üç karıştırıyorum deli gibi tövbe estağfurullah. bakalım sonucu yazarım.
Sizin için söylemiyorum, öncelikle üzerinize alınmayınız, ancak yeri gelmişken bir şey belirtmek istiyorum.

Soru sormak için burası doğru adres, ama zaman zaman karşılaştığımız gibi dersini çalışmadan bütün bir konunun özetini isteyenlerin bu kadar vakti birinin ayırması beklentisine girmesi pek adilce değil.

Turşu kurmak kolay bir iş değil, ben kaç kere bozduğumu hatırlamıyorum. Sizin formülasyonunuzda ve ortam ısısında normal dışı bir durum yok ise tek aklıma gelen kapağını açıp hava aldırıyor olmanız olabilir. Fermantasyon sürecinde hava ile temas istenmeyen bakterileri turşunuza temas ettiriyor olabilir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön