View Single Post
Eski 01-03-2015, 20:33   #16
Mustafa_cmbz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2012

Bu gün yapacak işim olmadığına nerdeyse yarım günümü bu işe harcadım.Ne zamandır kartı tamamlamayı düşünüyordum fakat fanları vs. takmadım diye hep erteliyordum.Şuan için kutu üzerindeki işçiliğim bitmek üzere gibi.

Nem sensörü için pnomatik sistemlerde kullanılan susturucuların plastik kafeslerini kullandım.Gayette güzel oldu hatta dışlarına carbon tülde gereceğim.

Sıcaklık sensörünü ufak susturucu plastiğinin içine aldım büyük olanada nem sensörünü yerleştirdim.

Şuan için ısıtma sistemini ve sulama sistemini düşünüyorum.Elimde sulama sistemi için ufak bidonlardan var onlardan kullanacağım sanırım.Viyol tercih ettiğim için akvaryum hortumlarından viyol üzerine örgü şeklinde damla sulama hortumu gibi bir sistem yapmayı düşünüyorum.Önümüzdeki günlerde o işleride halledeyim bu arada kartta biterse toparlarım.

@Bal Kaktüs hocam değerli yorumların ve fikirlerin için çok teşekkür ederim.Bahsettiğiniz şekilde bir sistem düşünüyorum fakat listeleme işlerini vs. cihaz üzerinden değilde ilerleyen aşamalarda kablosuz olarak tablet **** pc üzerinde yapılacak bir arayüz programı ile belirlenen sürelerde (aydınlatma sulama süreleri ) reçete şeklinde olabilir ) yaptırmayı düşünüyorum.Bu şuan için alıştırma ve ısınma turları diyebiliriz.

Aslına bakarsanız bu yapacağımız sistem bile amatör olarak bu işi yapan bir çok yetiştiricinin işini fazlası ile görecektir diye düşünüyorum.

Mustafa_cmbz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön