View Single Post
Eski 29-07-2007, 23:18   #1
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
bonsaisan / cüce nar

Yazlığımızın bahçesinde ki 20 yılık cücenarım.
Bir çok badireler atlattı.Kış aylarında yaban domuzlarının saldırılarımı dersiniz.Boya badana ve tadilat sırasında onu görmezden gelen ustalarmı dersiniz.Çevrede ki ağaçların daları budanırken üstüne düşen koca daların ona verdiği zaralarmı dersiniz saymakla bitmez.O gün bu gündür 20 yıldır yazlığa ilk geldiğimiz zamanda 1 yaşında ufaçık bir fidandı aradan zaman geçti ve bu güne geldi.Geçen sene şekilendirmeye kara verdim.Artık bir bonsai olarak şekilendirileçekti.
Ve uygulamalara başladım.Gereksiz daları ve düzensiz yapısını bayağı bir topladım.Ama bu sene sıcak ve kavurucu geçiriyor bahardaki güzeliğini göremedim ama şimdi bakıyorumda hala daha dayanıyor.Önümüzde ki sene 20 yıldır bulunduğu yerden çıkarılmak üzere onu hazırlamaya başlıyaçağım.Şu anda bulunduğu yerin altı beton üzeri bizm doldurduğumuz tarla toprağı.Yakında ya biraz yukarında hava köklendirme ile köklendirileçek **** direk toprağın biraz altından bir yerden kök yapmaya teşvik edileçek ama elinde sonuda olduğu yerden çıkaçak çünkü kapının yanı başında olması sürekli olrak bir kazaya kurban gitmesi demek.Bunlar onun yeni tarihli fotoları.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön