Beklenen Gün
Zorlu kış şartlarından sonra çok şükür üç ay gibi bir süreci kapatıp, güneşli memleketime dönüş vakti geldi: Yolculuk başladı Haydarpaşa'dan..Yani kuzey ilçeden.
Başladı başlamasına da, bu kadar saksı ,bitki, toprak ve malzeme ile kimi çimlenmiş kimi başvermiş soğanlar, fidelerle bu yolculuk bir arabaya nasıl yerleşecek, nasıl sığacaklar düşünüp duruyorum.
Sabahı yakaladığım anda arabayı yüklemeye bütün hepsini sığdırmaya çalışacağım. Bir de Zen'den gelen torftu, ponzaydı, perlitti olmayaydı. Hiç bu kadar doludizgin alışveriş çılgınlığı yapmazdım ama sözkonusu bitki yetiştirme olunca böyle oluyor. Neyse asıl yerimize sağ salim varabilirsek bunca yükle..
Üç aydan beri gözlerinin içine baktım adeta. Domates ve biberler de patlamışlar. İnşallah yol titreşiminden zarar görmezler. Arka koltuğa oturtmayı düşünüyorum onları ve yeni çimlenmiş diğerlerini. Koltuk belki biraz
korur sarsıntılardan.
OOf çok iş var. Diğer çiçeklerin toprakları değişecek, budamalar, bordo bulamacı yapılacak, Asmaların sarılması, Aşılar, toprak ve gübre elemeleri..
bağ bahçe, sebze tarhı toprak işlemesi yapılacak, soğan, sarımsak, maydonoz ekimleri yapılacak... daha aklıma gelmeyen bir çok şey..hayırlısıyla olsun herşey olur inşallah...
Düzenleyen asmalıtepe : 16-11-2015 saat 17:12
|