Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hoyadag
Arkadaşlar, sanırım serpensim hızla kendini bırakıyor. Günde sadece 2 saat kadar direk günışığı alıyor. 5-6 saat kadar da parlak ama direk olmayan günışığında kalıyor.
|
Bugün tesadüfen internette dolaşırken rastladığım bilgiler belki işine yarayabilir hoyadag:
Tabi biz şimdiye kadar sadece carnosa ile haşır neşir olduğumuzdan, verdiğimiz tüm bilgiler onun için geçerli, ve farklı hoya türleri için farklı reçeteler vermek lazım anlaşılan diye sonuç çıkardım:
Efendim, bugün okudum ki, bu serpens, himalaya dağlarının tepelerinde bulunmuş ilkin. O yüzden soğuk yerleri daha çok seviyormuş. Belki de bu yüzden, güneş ışığından uzaklaştırmalısınız onu. En azından iyileşene kadar. Bir de, serpens için, büyütmesi ve çiçek açtırtması diğer türlere göre daha zor diye yazıyordu. Biraz nazlı bi tür anlaşılan. Yaşar inşallah.....
Bir de carnosa'nın çiçeklenme problemi mevzuuna değineyim elim değmişken. Bence carnosa da çok kolay çiçeklenen bir tür; örnek olarak üye arkadaşlarımızdan Serder ve Kiirmiizi (i'lerin sayısını kesin yanlış koydum

) 'ya ait mumların önceki sayfalardaki resimlerine bakabilirsiniz(
Kiirmiizi için ve
serder için tıklayın). Mesela Kiirmiizi, çiçek dolu carnosa'sı için, bir sene önce aldığı çeliklerden büyüttüğünü yazıyordu.
Herhalde bütün mesele (bence), güneş ışığını ve aydınlığı iyi ayarlama (yani bazılarımızın yerini sevme dediği şey), ve minik bir saksıya dikme. Zaten hem Serder'in hem de Kiirmiiizi'nin fotoğraflarında, çok aydınlık ortamda oldukları belli oluyordu. Ve yanlış hatırlamıyorsam, ikisi de saksılarının minikçe olduğunu söyledilerdi..
Selamlar..