View Single Post
Eski 27-02-2015, 00:18   #21
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili aleydi hasekiler soğua dayanıklıdırlar, her ne kadar minik te olsalar serin ve ışıklı yere alabilirsiniz bu sene zaten çiçek açmayacaklar ikinci senesinde çiçek açıyorlar, benim geçen sene dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenenler açık balkonda daha 2 yaprak halindeler hava ısınmaya başlayınca harekete geçecekler.
Bu gün ben de biber tohumlarımın bir kısmını ekebildim, domateslerimi biraz daha erteliyorum. Çiçek tohumlarımı da gece ve gündüz 2 haneli derecede ekiyorum ve tohum toprağın üzerine çıkar çıkmaz dışarıya çıkartıyorum dışarı havasına alışsın diye ve gece de dışarıda bırakıyorum. Sevgiler
Bizde gece gündüz ısı farkı çok fazla sevgili Akçabardak . 2 haneli gece sıcaklığı mayıs sonunu bulur . Ben ya bu sevdadan vazgeçiçem **** İzmir 'e taşıncam Keşke öyle bir şansım olsa .Teşekkür ederim zahmet edip ayrıntılı bir şekilde yazdığınız için .
Benim aynısefa ,akşam güzeli , gibi büyük tohumlu çiçekler ,toprağa düşüp çimleniyor . Pentunya gibi benim üzerine titreyip , haseki gibi ,o minicik tohumlar sizde topraktan nasıl kendi kendine çimleniyorlar şaşıyorum Çay kaşığıyla suluyorum . Fısfıslamaya bile kıyamıyorum . O kadar minikler ki .Daha çok şey öğrenmem gerek benim Sevgiler ..

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön