View Single Post
Eski 26-02-2015, 23:17   #15
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. aleydi;
Her şey çok güzel olmuş ancak ışık yeterli olmadığı için bazı tohumlarda özellikle çok uzun saplar oluşmuş. Ben de bir kısım çimlendirdiiğim tohumlarda aynı şekilde uzamışlardı. Onları hava ve güneş ışığına alıştırana kadar çok sıkıntı çekmiş bir kısım fideleri de gerekli nem ve ışık dengesini sağlayamadığım için kaybetmiştim. Led ışıklandırma sistemi yeterli gelmiyor. Daha fazla büyüme olmadan mümkün olduğunca güneş ve hava sirkilasyonu almalarını sağlayabilirseniz daha iyi olabilir. Ortamın çok sıcak olmasına gerek yok.Işığın fazla olduğu donmayacakları bir ortamda tutmak belki gelişmelerini yavaşlatır. Uzamaları yerine daha kısa ve köklü fideler daha iyi oluyor.
Sayın Muda ledler takılmadan önce uzadı fideler aslında . Cam balkonun önündeler ,gündüz yeterince ışık alıyorlar . Bir 15 gün beklemeliydim belki . Fakat martta tam çimlendiklerinde daha soğuga kalabilirlerdi .Şu an karlardan sonra iklim olarak bir yumuşama oldu . Ben pastırma sıcakları olur düşüncesiyle . o günleri değerlendirmek istedim . Bu ledler çok güçlü . Akşam serayı kalın bir örtüyle örtüp . Fideleri biraz daha altlarına bir şey koyup ,ledlere yakınlaştırmayı düşünüyorum . Önerileriniz için teşekkür ederim .

Tohumlar ilk geldiğinde üç beş tane haseki küpesini ekmiştim . fotoğrafları aşağıya ekliyorum . Onlarda çok uzamıştı . Toparlandılar baya .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön