Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 26-02-2015, 16:07   #304
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Sistemimiz bu, ikinci katı yeni çıktık. Altlı üstlü 150 bardak alıyor yaklaşık. Şu an çimlenmeyi bekleyenler ekinezyalar. Tohumlar geçen yıldan kalma ve bir yıldır buzdolabında. Duble soğuk katlama oldular. Ekinezya için direk toprağa ekim daha uygunmuş ancak bu sene de kaçırdık. Elimde paketi açılmamış 110 civarı daha zengarden den alınma tohum var. Şu an onları ekmeyi düşünmüyorum. Unutmazsam bu yıl sonbaharda toprağa ekerim. Mevcutların yarısı 10 güne kadar çimlense yeter. Ha olur da brachycome lar gibi hızlı ve yoğun çimlenme olursa aşka gelip diğer paketi de açabilirim ama sanmıyorum.

Ekinezyaların çimlenme esnasında hercai menekşeler gibi fazla ışık ihtiyacı olduğunu düşünmediğim için ve yer de bulamadığımdan ikinci kata çıktım. Zamanım olsa birkaç ışık daha ekleyeceğim ama haftaya artık. Bu sistemde bardakların içinde yeterli hava kaldığı için mantar olayı az oluyor. Üzeri cam ile tamamen kapalı olduğu için iki günde bir spreyle su versem yeterli oluyor. En güzel tarafı da çimleneni daha uygun ortama alıp hem çimlenenin gelişmesine yardımcı oluyorsun hem de geride kalanlar aynı şartları sürdürdüğü için çimlenme ihtimalleri artıyor. Oysa genişçe bir kaba ekmiş olsaydım bir kaç tanesi çimlendiğinde üzerine açmak zorunda kalacaktım ve çimlenme oranı düşecekti.

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön