Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi irem35
sevgili gökhan Arslan bey öncelikle ilginize teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.aslında çiçeğim hep balkonda gün içinde güneş bize ne kadar uğruyorsa o kadar görüşüyorlar  camla kapalı balkonum.kavis yerinden kesip güneşe koyacağım bugün havada güneşli  size bendeki diğer çiçeklerimin fotolarını da çektim göndermek istedim.birde sümbülüm var soğanları böyle duruyor arada bi suluyorum.baharda filizlenir mi bilginiz var mı?ben daha önce soğanlı çiçek hiç bakmamıştım çünkü.öünce atıyordum atma dediler.bekliyorum bakalım.bununla ilgili de tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
birde gene adını bilmediğim en sondaki uzun saksıdaki çiçeğim kış gelince böyle avare bi hal aldı.yazın çok iyiydi aslında  çiçek açmıyor sanırım gerçi çiçek açmasada sorun değil.
sevgiyle esen kalın.
|
Evet İzmir'de bugün hava güneşli fakat şöyle bir düzeltme yapmalıyım kestiğiniz bitkiyi köklenmesi için bir süre gölgede tutmanızda fayda var ( dikkat toprak nemini kaybetmemeli ). Saksıda olanı ise güneşe koyabilirsiniz. Sümbülünüz için forumda araştırma yapmanız yeterli gayet açıklayıcı bilgiler bulabilirsiniz

Aslında benim sümbüller bir hafta kadardır açmaya başladılar sizinki de yakında açacaktır. Uzun saksıda bulanan sukkulentiniz ise Sedum rubrotinctum. İyi baktığınız taktirde saksıda dolup taşacak ve size küçük küçük sarı çiçeklerini göstermeyi de esirgemeyecektir.