View Single Post
Eski 25-02-2015, 20:50   #431
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Haklısınız altı günde çimlenmezse çimlenmezler tabii. Yalnız Red Robinlerin ilgili sayfasında 3-4 günde çimlendiği mesajlarını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Bir de compo sana'nın özel çimlendirme-fideleme toprağına ekmiştim de biraz da ondan dolayı erken çimlenmesini umuyorum.
sn.İsmail Kuzucu; Hazır sizi bulmuşken bu toprak çimlendirme-fideleme toprağı diye nitelendiriliyor. Buna göre şaşırtmaya gerek olmamalı sanırım. Fideleri 10-15 cm olana kadar burada tutabilir miyim sizce ? Yanlış bir terim kullandım toprak değil torf bu.
180 cm2lik alana yaklaşık 750 adet tohum ekiyoruz. Fideler belirli seviyeye gelince mecburi almak zorunda kalıyoruz. Çıkmayan tohumlarda bir sonraki seneye kadar bu torf karışımında kalıyor. Bu torfu ben çeliklerde kullanıyorum,içlerinde biberler ve domatesler çıkıyor. Her tohum aynı zamanda çıkmayabiliyor. Tohumun çıkma isteği yoksa 1 senede bile çıkmıyor.

Tabii tutabilirsiniz, yapraklarda sararma gibi belirtiler görürseniz az bir gübreleme ile sorunu çözersiniz.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön