View Single Post
Eski 25-02-2015, 10:42   #130
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili aleydi,bahçenize hiç clematis dikmeyi düşündünüz mü? sizin yerinizde olsam düşünürdüm. sizin oraların iklimine uyum sağlayabilir. ben çok istiyorum fakat yazın kavurucu sıcağı bitkiye zarar verecek diye korkuyorum. leylandiler ne kadar zamanda duvarınızı kapatır bilmiyorum.ama sarmaşıklar daha hızlı büyüyüp duvarınıza güzel çiçekli bir perde olur. ben sizin aklınızı karıştırmak istemem,son karar sizin.sevgiler....
Sevgili Münevver48 clematisi ilk defa ağaçlar nette gördüm ve bayıldım . Bizim seralarda hiç yok . Ben de bir yerde okumuştum soğuk iklim bitkisi olduğunu .Ama o kadar şiddetli donlar oluyor ki ,dayanır mı bilmiyorum . Tesadüf dün bir siteden tohumlarına baktım sonra aklıma sevgili Adalet Yağcı 'nın tohumdan yetiştiremediğini yazmıştı . Adalet hanım çimlendirememişse benim mümkün değil diye vazgeçtim .İnşallah fidesini bulurum deneme şansım olur

Leylandilerin çok çabuk büyüdüğünü söylediler . Karşı arsada onlarca kocaman leylandi var aslında aldıktan sonra aklıma geldi . Onlardan çelik alıp ekebilirdim .Sarmaşık ön tarafta var .2 Tanede sarmaşık gül var önde .sarmaşığı güller büyüyünceye kadar ön tarafı kapattığı için tutuyorum, ,sonra sökmek istiyorum . Alt duvar boydan boya sarmaşık .Kışın bütün yapraklar dökülüyor , hiç yokmuş gibi oluyor .O yüzden sarmaşık ekmedim sevgili Münevver .Bu yıl ön her iki tarafa birer tane daha sarmaşık gül ekmek istiyorum .**** mor salkım olabilir ,çiçekli bir şey olsun . Bir ara komşunun leylandilerini eklerim büyüdüklerinde nasıl güzel göründüklerini . Sevgiler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön