View Single Post
Eski 23-02-2015, 23:27   #183
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
201. Bu gün 29 Ocak 2015. Kazım Cıbır’la konuştum aklımda birkaç soru vardı onları sordum işte cevapları;
- Bordo bulamacı 15-30 Şubat arası hava güneşli olduğunda %2’lik yapılacak
- Kaolin uygulaması 5-10 Nisan’da ve Haziran başı, Temmuz ve Ağustos’ta yapılacak
- Orgaminarel gübre Mart başında ve Haziran başında verilecek (Retardo gübre)
- Yaprak gübresini şimdilik verme
- Kimyasal gübre şimdilik verme eğer ihtiyaç olursa ÜRE veririz
- Koyun gübresini sonbaharda her ağaç etrafına 1 kova döktük baharda tekrar vermeye gerek yok
- Ağaçlara su vermeyi havanın durumuna göre 20-25 Ağustos gibi keseceğiz
- Şu anda ağaçların dibinde ot varsa bile çapalama işlemini Cemre’ler düşünce başla 5-6 Mart gibi
- Su yürümesi mart 15 (havalar soğuk giderse)
- Gözler uyanması 5-10 Nisan’dan sonra (havalar soğuk giderse)
- Bordo bulamacını bu senenin hava durumuna göre Mart sonuna kadar yapabilirsin.

202. Bu gün 01 Şubat 2015 Pazar. Hava çok rüzgarlıydı. Üstteki muhtemelen kurt giren ceviz ağacına şırınga ile ilaç yaptım ancak kurt deliği yoktu sanki.
203. Bu gün 04 Şubat 2015 Çarşamba. Sabah babamla birlikte yola çıktık Aksel Bahçeden babamın bahçesi için Retardo gübre aldık ve 08,30 gibi bahçeye vardık. Sobayı yaktık çayımızı içtikten sonra tavuk kümesi yapımına devam ettik ilk önce eksik kalan tahtaları tamamladık daha sonra tahtaların etrafına kumlu mebran gerdik. Bu iş biraz zormuş çünkü mebran çok ağırdı. Neyse zaten tam yetmedi geri kalanı da tavuklara bıraktık çalışıp alsınlar. Hava güzeldi. En son gelmeden önce fare kovucuyu bir ceviz ağacının yanına koydum çünkü burada köstebek veya kör fare tepecikleri vardı. Üst taraftaki meyvelerde bulunan köstebek orasını terk etmişti bakalım burada nasıl olacak. Bu gün bir abi geldi tavuklar için buğday, arpa sorun olmaz istediğin zaman arabayla bırakırız, mısır da buluruz istersen yem de buluruz dedi. Böylelikle yem işini de halletmiş oldum. Birde Yenikent’in oralarda Bilyem var bir de onlarla konuşmak lazım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön