Bir fikir versin diye fotoğrafını ekliyorum. Genelde domates ikiye veya büyükse dörde bölünüyor(yani benim gördüklerim böyle). Ama ben yukarda sözünü ettiğim meze türü veya yemeklerde kullandığımdan, küçükleri dörde, büyükleri altıya gibi kesiyorum.
Bunlar dün öğlen hazırladığımda tıkış tıkış duruyorlardı. Bugün, bu saatte kuruma aşamasındalar.
Dediğiniz gibi, bir anlamda buzluğa koymak için sebzelere yaptığınız bir ön haşlama gibi sanki. Çok az bir ısıya tutmak. Yalnız fırını kapatmaya gerek yok, çok az duracaklar zaten. Bu fırın işinin sanırım bir özelliği daha var. Geçmiş yıllarda kuruttuğumda, geceleri bazen küfleniyorlardı. Böyle bir kaç tepsi atmışlığım oldu. Geçen yıl ise herşey yolundaydı. Hiç zararım olmadı.
|