View Single Post
Eski 21-02-2015, 00:20   #4
Bal Kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-01-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 825
Bende kaktüs ve sukulent yetiştiriyorum. Kendiminkiler dahil, hiç buradakiler kadar güzel Graptopetalum paraguayense görmedim. Tüm resimler çok. Ama kar altında olan görüntüye bayıldım. Ayrıca tümüde çok güzel çiçekler açmış. Hepinizim eline emeğine sağlık.
Graptopetalum güneşi sever. Suyu sever. soğuğa dayanıklıdır. Ama bir kusuru var. Dokunmaya ve sarsılmaya karşı çok hassastır. Hemen kırılır. Kargoda en çok zarar gören çeşitlerdendir. Bazen gönderdiğiniz bitkinin yaprakları tamamen ayrılır. Gideceği yere gövde ayrı, yapraklar ayrı ulaşır. Neredeyse yanında aldığınız nefesten kırılacaktırlar. Yani kuşların kabahati yok. Bitki narin. Birde salyangozların çok sevdiği bir çeşittir.
10-15 günde bir besin verilmeli (Bu besin lafıda yeni çıktı. aslı gübre. Ama ticari kaygılarla herkes ürününe ayrı bir hava katmak için besin, mineral, coşturan, azdıran gibi isimlerle lanse ediyor). Bahar ve yaz aylarında tabi. Bunu bir gübreli su, bir sek su şeklinde uygularsanız. Yazın 10 günde bir gübre uygulaması yapılmış olur.

Bal Kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön