Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996
Soğuklardan Aloe vera, Adenium, Kalonche ve Portulacaria afra bitkilerim daha büyük zarar gördü.
Soğuktan donan Aloe veraların bir kısmını kurtarmak için donan kısımları Eklenti 535806 keskin bir bıçakla temizledim. Eklenti 535807
Umarım yaptığım işlem bir işe yarar.
Diğer Aloe çeşitlerimden:Aloe mitriformis -Aloe ferox Eklenti 535808
|
Merhaba, sayfayı okumaya yeni başladım. hemen donların vurduğu Aloe vera ları gördüm. Üzüldüm, geçmiş olsun. Aynı şey benimde başıma geldi. 17 adet anaç Aloe vera böyle dondu. Bir yılda 20 yavru verebiliyordu. 20X17=340 yavrudan olmuş oldum.
Neyse. O yarım yaprakları daha dipten kesin bence. Ama çok dibe girip gövdeye zarar vermeyin. O yapraklar tekrar uzamayacak. Bitki ortadan yeni yapraklar vererek çoğalacak. Ortada bir küçük yeşil yaprak kalmış. Tüm bitkinin yükü ona kalacak. Donmuş yarım yaprakları keserseniz. Küçük yeşil yaprağın ürettiği enerji. O donukları beslemek için kullanılmaz. Ve enerjinin tamamı bitkinin gelişmesine harcanır.
Aklınızda olsun. Bu gibi durumlarda. Veya başka sebeplerle yaprak keserseniz. kestiğiniz yaprakları bir doğrayıcıya koyun. Üstüne yaprakları örtecek ve bir okadar daha zeytin yağı. Göz kararı bir miktada pudra veya pirinç unu koyun. Doğrayıcıyı çalıştırın. Aloe yaprakları iyice kıyılsın. Ve sıvılaşsın. Çıkan karışımın posasını ayırın elde ettiğini karışım. Aloe veralı güneş yağıdır. Karışımın içeriğine göre, yaklaşık 20 faktör civarında değeri vardır. Keseceğiniz yarım yapraklarla ilk denemeyi yapabilirsiniz.