View Single Post
Eski 19-02-2015, 23:18   #174
telato
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Name:  001.jpg
Views: 669
Size:  71.9 KB

KEDİLER... ( Evin sahibi sanki bizler değil onlar )

Evimde 2 tane kedi besliyorum, bizim evin yanında kuzenlerim oturuyor, onlar kedilerinin sayısını kendileride bilmiyor ama 15'den fazla, bizim evin üst tarafındaki
komşumuzunda 1 tane kedisi var yani bizim evin bulunduğu bu 500 m2'lik alandaki beslenilen kedi sayısı insan sayısından fazla, bide mahallenin kedileri var onlarda
burayı geçiş alanı olarak kullanıyorlar, düşünebiliyormusunuz buradaki güzelliği...
Ama böyle bir kedi cennetinde kedinin zararlarına karşıda bahçemi korumam gerekiyor, herkes tarafından bilinen yöntem pet şişeyi kesip çiçeğin üzerine geçirmek. Bu belki
bir çiçek için geçerli bir yöntem ama fazla olması bahçenin görselliğinide bozuyor.

Faydalı bilgi...
Her gün çiçek bahçemin içinde kedilerin oynamasını ve çıkartılan çiçek soğanlarını görünce bunu önlemek için birşey yapmam düşüncesi sardı, ben hiç kimsenin bahçesinde
görmedim belki herkez yapıyordur böyle birşey ama ben başka bir kimseden görmeden bu basit ve kolay yöntemi buldum.
Sizler bile bu teller neyin nesi, neden bahçesine sermiş demişsinizdir.
Kediler tuvaletlerini yapmak için kazma içgüdüleri var, kazamayınca orayı tercih etmiyorlar, tabi ki ilk zamanlar birkaç deneme yapıyorlar, sonra kazılmayacağını
öğreniyorlar. Hatta burayı oyun alanı olarak bile tercih etmiyorlar, bazen istisnai durumlar oluyor tabi ki kediler tuvaletini yapmak için yer kazma içgüleri olduğu gibi
tuvaletini yaptıktan sonrada üzerine kapatma içgüdüleri var, istisnai durumlarda kazmadan kapatmadanda yapıyorlar, bu yöntem köpekler için ise hiç etkili bir yöntem
değil belirteyim. Sizlerde kedilerin çiçek soğanlarınızı çıkartmasından muzdaripseniz bu yöntemi deneyin derim.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön