View Single Post
Eski 19-02-2015, 20:31   #12597
delfin34
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Altta kalan yapraklardan kayıp veriyorsunuz değil mi sevgili delfin34? Bence nedeni ısı. Baska yere koyunca beyazlamanın yani küf oluşumunun nedeni ise aşırı su.

Kökler henüz yeterince gelişip saksıyı dolduramadığı için su tüketimi az olacaktır. Büyük saksıda ısrarlıysanız suyu hemen menekşenin yakınından ve az verin. Tüm saksıyı sulamayın.
sayın maki01 çoğu saksıda alt yapraklardan kayıp verdim ancak 3-4 saksıda neredeyse tamamı yumuşamıştı. sadece göbek kısımda çıkan yeni bebekler sağlıklıydı.
aslında büyük saksıda ısrarlı değilim dediğim gibi yapraklarım çok gür, çiçekli ve sağlıklıydı. bu sebeple küçük saksı yeterli gelmediği için büyüğe geçmiştim ama geçtikten sonra bu durumla karşılaşmadım aylardır büyük saksıdalar. ne zaman ki havalar iyice soğudu ısı derecesi arttı o zaman menekşelerim bozulmaya başladı.

şuan sarkan yapraklarım kalmadığı için yine mermerin üstüne koydum ancak takipteyim yine aynı sorunla karşılaşırsam sıcaktan olduğunu anlamış olacağım.
sulamayı tabaktan yapıyordum suyu çekiyordu ama demek ki fazla geldi ben anlayamadım. daha dikkatli sulama yapacağım.

ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim.

delfin34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön