View Single Post
Eski 28-07-2007, 23:14   #14
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Sağlık kaynağı mantarlara devam edelim

Reishi ve shiitake den çok daha ünlü diğer mantar Maitake mantarıdır.

Maitake mantarı
Japonya'daki Ulusal Kanser Merkezi'nin araştırmacılarına göre, maitake, shiitake ve reishi mantarlarının hülasalarıyla beslenen, önceden kanser başlatılmış hayvanların yaklaşık yüzde 80'inde, tümörler tamamen yok olmuş.
Bu mantarların içindeki bileşimler, NK (doğal öldürücü hücreler) hücrelerinin tümörle savaşma aktivitesini artırıyor. En güçlü etkinin, maitake'den (grifola) geldiği düşünülüyor.
Japonya, Kobe Kadınlar Eczacılık Üniversite'sinin Bağışıklık Bölümü'nden Dr. Hiroaki Nanba, maitake'nin, kansere karşı çok güçlü bir aktivite gösterdiğini ve yayılmayı engellediğini söylüyor. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar da, maitake destek haplarının, bedenin, tümörleri öldürebilme yeteneğini artırdığını gösteriyor. 'D-fraksiyonu' adındaki maitake türü, tümörlerin büyümesini engellemek konusunda çok daha üstün bir performans sergilemiş (yüzde 45'e karşı yaklaşık yüzde 80).
Diğer mantar hülasalarının aksine, maitake özü, ağız yoluyla bile verildiğinde, güçlü bir antikanser aktivite gösteriyor. Dr. Nanba, maitake'nin, NK hücrelerinin tümör öldürme özelliğini güçlendirdiğini ve diğer bağışıklık hücrelerinin, interleukin-1 üretimini artırdığını söylüyor. Interleukin-1 ise, kansere ve çeşitli virüslere karşı savunmada yardımcı olan bir protein..

http://www.radikal.com.tr/haber.php?...rih=10/12/2001

----------------------------------------------------------------------

Japonya da dans eden mantar olarak adlandırılan mantarın anti tümör ve anti kanser ve AİDS ye karşı etkisi klinik çalışmalarla tespit edilmiştir.

http://www.agromantar.com/kitlerimiz.html

Mantarlar kralı adıyla bilinen 'maitake mantarı'; kanserden korunma, diyabet, kolesterol, yüksek tansiyon ve bağışıklık sistemi uyarıcısı olarak etkilidir. Kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini azalttığı gözlenmiştir.

http://www.sabah.com.tr/2007/07/10/g...B0198FD26.html

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön