Konu: Nergis
View Single Post
Eski 18-02-2015, 20:15   #2544
tabus
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saisha Mesajı Göster
mecburen değiştirdim saksısını çok küçük bi saksıydı sıkış tıkış dikilmişler minicik saksıya. kökler birbirne geçmiş.. soğanları ayırırlen köklerden gelen ses içimi yaktı.. ama 4 gündür gayet güzel görünüyorlar. yarın okullar tatil yani evdeyim.. şöyle bir yarım saat balkonda üzerlerine kar geleyecek şekilde bekleteyim mi biraz. zaten bahardan itibaren balkona alırım, çoğunluk balkonda dururlar
Gündüz ve öğleyin falan ışık görmesi iyi olur. Yani gündüz balkona çıkarın. Don olayı başka üzerine kar yağması başka bir şeydir. Saksıda köklerin dondan etkilenmesi halinde çiçeği kaybedersiniz. Nergisin gündüz olabildiğince ışık görmesi faydalı olur. Köklerine zarar verdiğinizi de anlıyorum. Dikkatli olmanızda fayda var. Gece dışarıda kalır ve don olayı olursa sürenin uzun-kısa oluşuna göre soğanlar zarar görebilir. Eğer geceleyin de dışarıda bırakacak olursanız, ne olur ne olmaz diyerek saksılarınızı aşağıdan yukarıya en az 5 sayfa gazete kağıdı ile güzelce sarın.
Benim öyle 1-2 çeşit nergis yetiştirdiğimi sanmayın, 100 lere yakın çeşit nergis yetiştiriyorum.
Ticari nergis, sizinki öyle, erkenden çiçeklendirilmiş,siz de saksı değişimi yapmışsınız..Tamamen dışarıda kalması, sizinki daha dayanıklı da olsa, zarar görme ihtimalini arttırıyor. Bana güvenin.

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön