Gecen Pazar gunku pazardan:
Mevcut olcekte sebze uretimi ikinci planda oldugu icin esas mahsulu restorana veriyorum ama az da olsa her Pazar biraz da sebze goturmeye calisiyorum ki gelecekteki daha genis olcekli planlarimiz icin bir aliskanlik yaratabileyim.
Yukardaki fotografi henuz fiyat etiketlerini yerlestirmeden hemen cekeyim diyordum ki pazara erken gelen birisi hemen sepetin yanindaki domatesleri aldi. Fotografi erken cekmek istememin nedeni tam da bu aslinda. Ne kadar domates goturursem gotureyim, ilk yarim-bir saat icinde hepsi satiliyor. Bir de Latin ciceklerini pazarda ilk defa denedim; oldukca yogun, baharli tadina karsin bunlar da dusundugumden cok alindi (normalde iki kisilik bir salatanin icine tat vermesi icin 1-2 tane tercih edilir).
Bu arada fotograftaki sepeti ben almadim; ciftlige bagislamislar, onlar da bana hediye ettiler. Normalde plastik kullanimini en aza indirmeye calisiyorum ve kullanacaksam geri donusum plastiginden yapilmis urunleri kullaniyorum ama itiraf edeyim bu hasat sepetlerine bayildim. Resimdeki, digerlerine gore daha sig. Derin olan birkac tane daha var (onceki mesajda goruluyor). Yanlardaki centikler ittirildiginde butun duvarlar cokuyor ve yer kaplamayacak sekilde duzleniyor ki en onemli avantajlarindan birisi bu. Bir digeri de, ustundeki delikler. Acele sekilde bir on yikama gerektiren sebzeler icin suyun akip gitmesi cok iyi oluyor.
Yarin sabaha karsi bir ihtimal, yarin gece de cok yuksek bir ihtimalle don geliyor. Subat ayi icin cok gec ve beklenmedik... Tohumu hasat edilecek, kritik durumda olan yaz sebzelerini bugun korumaya almaya calisacagim.