View Single Post
Eski 18-02-2015, 17:16   #1283
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatars Mesajı Göster
arkadaşlar yardımcı olacak kimse var mı. bu sene tohum ektim hepsi çimlendi ama anormal şekilde çimlendi. habire boy atıp duruyor. yaprak açmıyor ve finalde kırılıyor. sebebi nedir acaba.
Sn. fatars;

Ben şu ana kadar iki tane fasulyeyi çimlenip çimlenmeyeceği konusunda emin olamadığım için saksı kenarına diktim. İkisi de çıktı. Ancak tohum ekmek için bana göre vakit çok erken. Yeterli sıcaklığı bulabilmemize rağmen yeterli güneş ışığını çoğumuzun bitkilerimize verebilmemiz çok zor. Bir kısım arkadaşlar tohum ektiler. Işık ile desteklenenler ısı ve nemin de olması ile kabul edilebilir düzeyde fidelerini yetiştirmeye başladılar. Ancak çoğu arkadaşımızda ışık faktörünün yeterli gelmemesi nedeni ile aşırı şekilde boylanma meydana geldi. Ben de ilk defa tohum çimlendirmeye çalışırken aynı hataya düşmüştüm. Bu fidelerin dış ortama alışmaları da çok zor. Daha sonra ölüyorlar. Yavaş ve sağlam gelişen fideler dış ortamda daha sağlıklı bir şekilde büyüyorlar. Bir arkadaşımızın son eklediği fotoğraf. Yeterli ışık olmayınca yapraklar tam yeşil bile olamamış.

http://www.agaclar.net/forum/1357369-post36.htm

Bence önemli olan erken çimlendirmek değil. Tohumların tam zamanında çimlendirip onlardan ürün alabilmek.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön