View Single Post
Eski 17-02-2015, 14:06   #3
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahadırtrk Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar;
dün enzim yapmaya karar verdim. forumda okuduklarımı uygulamaya koydum. 10 litrelik bir su kabı aldım. içerisine yaklaşık bir kg nar kabuğu, 250 gr muz kabuğu, bir yemek kaşığı nohut, bir talı kaşığı çörek otu tohumu, 600 gr dut pekmezi, 40 gr maya, 1 limon kabuğu, bir çay kaşığı zencefil, bir kök zerdaçal ve birazda karanfil ve kırmızı peygamber çiçeği ekledim yeterince su koydum hava çıkışını sağlamak için serum hortumu kullandım. hortumu bir buçuk litrelik su kabına saldım içerisini su doldurdum. Bundan sonra bekleyip bu harika enzimin oluşmasını izleyeceğim.
Kullandığınız su şebeke suyu ise, klorunu çıkarmak için 24 saat kadar dinlendiriniz. Klor iyi bakterilerin çoğalıp enzimin oluşmasına engel olacaktır. İlk seferde maya koymanız fermantasyonun hızlı başlamasını sağlar.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön