Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Sevgili Akçabardak siz ekmemişsiniz , erken mi ektim ben . Ne zaman ekiceksiniz tohumları. Ben hasekileri ekeli 1,5 ay oldu yaklaşık , daha minikler .Çiçek tohumları çok geç büyüyor diye ektim .Yan komşum da Diyarbakır' dan bir tür biber getirmiş .(Biberler geç çimleniyor diye ektim ) dedi . Bende ona uydum
Daha önce tohumları ekerken hiç böyle olmuyordu . Endişeliyim çok .Sizlerden geldiği için tohumlar benim için çok önemli oldu .Umarım sağlıklı bir şekilde gelişirler . Çok teşekkür ederim .
|
Sevgili aleydi ben tohumlarımı genelde Şubat ortalarında ekerim, bu sene nedense içimde bir kıpırtı yok sebebine gelince belkide havaların hala çok serin gitmesinden olabilir, 2-3 gündür güneş var ama dışarı çıktığımda soğuk esintili ve üşütüyor, rahat bir şekilde dışarı çıkamadığımdan tohumları da ekmek hiç içimden gelmiyor o yüzden.
Evim dubleks olduğu için alt kat klima ile ısıtılıyor ve hiç güneş almıyor, üst katta iki odadan birisi sabahtan güneş alıyor diğeri de öğleden sonra tohumlar için uygun ama ısıtılmadığı için gece ısısı bir hayli düşmekte, dolayısıyla hem güneş hemde ısı çok önemli.
En geç Şubat 20-25 ine ekmiş olurum sanırım fazla geç kalmak ta istemiyorum burada havalar ısınmaya başladığında sıcaklar birden yükselişe geçiyor.
Sizin tohumlarınıza gelince erken olup olmadığını tam bilemiyorum, ikliminiz sanırım Ankara iklimine yakın bir iklim, ben Ankara'da iken Şubat sonu Mart başı ekiyordum, olsun deneye yanıla öğreneceğiz bu işleri bu sene bu şekilde olsun seneye daha rahat karar vermiş olursunuz. Kolay gelsin