Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Ben geldim...
Bahçenizi dolaştım, güllerinize bayıldım, insanı heyecanlandırıyor.
Ancak, Last'ı okuduğumda üzüldüm, patili dostlarımıza veda etmek ne kadar zordur bilirim.
Bu yüzden çok sevdiğim halde bu konudan uzak durmaya çalışıyorum.
Bahçe düzenlemeniz için ilk tavsiyem, acele etmeyin.
Aldığınız her bitkiyi kalıcı yerine dikmeden önce iyi düşünün, güneş gölge isteklerini, su ihtiyaçlarını dikkate alarak yan yana getirin.
Örneğin, suyu çok seven ortancalarla fazla sulanınca hastalanan dahliaları yan yana dikmeyin, vb.
Özellikle meyve fidanlarınızı dikeceğiniz yerleri çok iyi seçmenizi öneririm, sonra yerini değiştirmeniz çok zor hatta bazan imkansız hale gelebilir.
Çileklerinizin yerini değiştirmek istediğinizi okudum, çilekleriniz çok sık, onları seyreltip en çok güneş alan bölge neresiyse oraya taşıyabilirsiniz.
Çileklerinizi her yıl sonbaharda uzattığı kollardan çoğaltmanız mümkün.
Dinlenmiş uygun şekilde gübrelenmiş bir m² topraktan 1-2 kg. çilek alabilirsiniz.
Haseki küpelerini çimlendirmeyi başarmışsınız, tebrikler.
Keşke plastik bardaklara veya viyollere tek tek ekseydiniz, hasekiler şaşırtılmaktan pek hoşlanmıyorlar çünkü.
Bahar ekimlerinde haseki, çok yıllık hazeran ve lupinler için bu yolu deneyebilirsiniz.
Çok güzel bir bahçe olacak, arkadaşlarımızın bahçelerini gezerek çok güzel fikirler edinebilirsiniz.
70 nolu mesajınızda gördüğüm fotoğrafın benzerini bir arkadaşımız yaptı, bir bakın isterseniz.
cemo bahçe
Kolay gelsin.
|
Hoş geldiniz sevgili Adelet hanım .Çok duygulandım çok teşekkür ederim beğenileriniz için .
Gülleri çok seviyorum ,bizim karasal iklime en çok uyan onlar ,kış şartlarına dayandıkları için ,çok fazla tercih ettim .
Onbeş _yirmi tane meyva ağacı var ,onlar kalıcı olacağı için yerini belirlerken çok dikkat ettim . Fakat asmalarda aynı hasassiyeti göstermeyince , (çok duvar kenarına ekmişim ) onlar biraz sıkıntılı oldu .
Haseki küpelilerinin büyük bir bölümünü dün ektim . Keşke bugün ekseydim ,geniş bir kaba ektim ne yazık ki

Daha önce ektiğim hasekileri , bütün olarak saksıya aldım . İyi ki tek tek şaşırtmamışım . Büyüdüklerinde o şekilde toprakla buluşturmayı düşündüm ,isabet olmuş .
Hepsi birbirinden güzel bahçeler var .Hangisini yapacağımızı şaşırıyoruz .70 nolu mesajdaki resim için , eşim kö
prüyü yapabilirim dedi . Bunun için acele bir karar vermek istemiyorum. Bu yıl için ,yine ön tarafa kaya bahçesi düşünüyorum . Kaya bahçesi yaparken size danışmak isterim .
Mesajınız bana feyz verdi . İçim kıpır kıpır ,sizin gibi çok çalışıp ,çok güzel bir bahçem olsun istiyorum .Sizden öğreneceğim çok şey var . Desteğiniz için çok teşekkür ederim .