View Single Post
Eski 16-02-2015, 18:36   #110
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Ben geldim...

Bahçenizi dolaştım, güllerinize bayıldım, insanı heyecanlandırıyor.
Ancak, Last'ı okuduğumda üzüldüm, patili dostlarımıza veda etmek ne kadar zordur bilirim.
Bu yüzden çok sevdiğim halde bu konudan uzak durmaya çalışıyorum.

Bahçe düzenlemeniz için ilk tavsiyem, acele etmeyin.
Aldığınız her bitkiyi kalıcı yerine dikmeden önce iyi düşünün, güneş gölge isteklerini, su ihtiyaçlarını dikkate alarak yan yana getirin.
Örneğin, suyu çok seven ortancalarla fazla sulanınca hastalanan dahliaları yan yana dikmeyin, vb.

Özellikle meyve fidanlarınızı dikeceğiniz yerleri çok iyi seçmenizi öneririm, sonra yerini değiştirmeniz çok zor hatta bazan imkansız hale gelebilir.

Çileklerinizin yerini değiştirmek istediğinizi okudum, çilekleriniz çok sık, onları seyreltip en çok güneş alan bölge neresiyse oraya taşıyabilirsiniz.
Çileklerinizi her yıl sonbaharda uzattığı kollardan çoğaltmanız mümkün.
Dinlenmiş uygun şekilde gübrelenmiş bir m² topraktan 1-2 kg. çilek alabilirsiniz.

Haseki küpelerini çimlendirmeyi başarmışsınız, tebrikler.
Keşke plastik bardaklara veya viyollere tek tek ekseydiniz, hasekiler şaşırtılmaktan pek hoşlanmıyorlar çünkü.
Bahar ekimlerinde haseki, çok yıllık hazeran ve lupinler için bu yolu deneyebilirsiniz.

Çok güzel bir bahçe olacak, arkadaşlarımızın bahçelerini gezerek çok güzel fikirler edinebilirsiniz.
70 nolu mesajınızda gördüğüm fotoğrafın benzerini bir arkadaşımız yaptı, bir bakın isterseniz.
cemo bahçe

Kolay gelsin.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön