View Single Post
Eski 16-02-2015, 16:57   #7391
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Sevgili trilye, teşekkür ederim.

Bahçemde doğal görünüm hep tercihim olmuştur. Beton duvarlar, mermer basamaklar yerine doğal taşları kullandık hep.

Beğendiğiniz köşelerdeki taşları dere yataklarından topladım. Kimi zaman mini traktöre takılan sepet, kimi zaman da arabamın bagajında taşıdım taşları.

Yukarıdaki tenteli teras oturma alanı ve yol taşlarını da hep dere yataklarından topladım.

http://www.agaclar.net/forum/241223-post516.htm

Sizin beğendiğiniz köşeleri ben hazırladım. Yakın köyden gelen bir delikanlı çimentolu harcı hazırladı. En alta daha irice taşları dizdim, koyduğumuz çimento önden görünmesin arka kısımda olsun da taşları tutsun istedim. Hiç çimento olmadan kuru duvar gibi örmeyi düşünsem de içe konacak toprak dolgu, dizilen taşları yıkar diye düşündüğümden mecburen harç kullandık. En üst kısma da mecburen ince bir tabaka halinde harç koyarak düzlettik.

İnanır mısınız köye gidip gelirken yol boyunca dağda bayırda gördüğüm taşlara hep imrenir " ayyy ne güzel taşlar" dediğimde eşim benimle alay eder.

Bu taş örmeciliği hakkında güzel bir kitabım var, zaman zaman Forumda da paylaşmışımdır bu güzellikleri. Skinnerimde arıza olmamış olsaydı yine sizlere güzel fotoğraflar yüklerdim.


http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/28248.htm

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/22806.htm

http://www.agaclar.net/forum/383795-post50.htm

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön