Biocan pellet
İsmail Bey, biocan pelletleri dün aldım. Satıcı tanıdıktı üstte bahsettim; elinde daha varmış, altı-yedi tanesini tarttı, hepsi 15,5-16,5 kilo aralığında geldi. Ben "iki tane alayım, firmaya mail atar sorarım bu nedir diye" deyince arkadaş ben arayıp sorayım şimdiye kadar tartmak aklıma gelmemişti hiç dedi. Arabayı dükkanın önünen çekene kadar aramış. Oradan ne dediler bilmiyorum. Bana 50 kiloyu tamamlayacak üç torbayı verdi ve iki torba parası aldı. İki torbasını kayınpedere verdim, 3 dekar patates ekeceği alanın yarısına yetirdi eski usül el ile savurarak. İyi olursa yazın yaylaya da atarız dedi. Bir torbayı kendime ayırdım, benim tarlaya (ekeceğim alan sebze için 500 m. kare civarı, herhalde çiçekleri ekeceğim alana atmama gerek yok) yeter de artar bile. Diğer muadil dediği torbaların 25 kilosu 20 tl idi ancak üzerinde dekara 125 kg. atılır yazıyordu ki torba üzerindeki bilgiler arasında fazla dikkat etmesem de pek fark yok gibiydi. Almadan önce araştırdığım birkaç dükkanda ise kilosu 10 tl ye kdar çıkan toz vermikülit vardı. Ancak onlarında dekara az miktarda atılacağını düşünürsek maliyet olarak biocan pelletler ile aynı oluyor. Torba aşağıda bakın bakalım sizinkiyle bir fark varmı uzaktan...
|