View Single Post
Eski 15-02-2015, 17:02   #1043
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar Mesajı Göster
14 Eylül'de tohumdan ektiğim frezyaların tam 4,5 ay sonra ki gelişimleri, tohumla çoğaltmanın pek uygun bir yöntem olmadığını gösteriyor.
Boyları 2,5-3 cm kadar.
Sn dumlupınar., fotodaki frezyalar hiç 2-3 cm. gibi görünmüyor!! Bunlar sanıyorum ki Haziran gibi çiçek açarlar.

bazı bilgilerimi yokladım, hatırlamaya çalıştım: frezya tohumdan gayet güzel yetişiyor. okuduklarıma göre tohumları ilkbaharda ekiliyor, yaz boyu gelişiyor, çıkışları düzensiz oluyor ve gelecek ilk baharda çiçekleniyorlardı?!! Serayı daha uzun süre işgal ettikleri için pek makbul değildi ama çiçekleri daha sağlıklı olduğu söyleniyordu!!.

Soğandan yetiştirilenler ise , Eylül de dikilip, martta-Nisan da çiçek alınıyor Yani serayı 8 ay işgal ediyor. kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön