Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
İkinci sene saksısını değiştirdiniz mi? Değiştirdiniz veya eski saksısında ise sanki gübresi az olmuş gibi. Siklamen ve pekçok soğanlı bitki gübreyi çok sever. Özellikle koyun gübresi. Gübrenin azlığı demek az çiçek demektir siklamen için.
Bir de çiçeklenme bittikten sonra iki kere normal sulamadan sonra bir kere çiçekli bitkiler için olan gübreden vermek ve bunu üç kere tekrar etmek soğana çok iyi geliyormuş.
|
bu yıl sıklamenimin 3. veya 4. yılı. evet 2. yılıydı yanlış hatırlamıyorsam, saksı artık küçük geliyor diye değiştirdim. (böyle giderse bu saksı bile küçük gelecek

) ama hiç gübre vermedim. aslında yaprakların altında açmayı bekleyen bir sürü tomurcuk var. bu sene ilk göz ağrımın üstüne kar yağmasına izin verdim, nasıl olsa soğuğu seviyor diyo. çiçekleri yeni açmaya başlamıştı. bir baktım ki çiçekleri bozulmaya, açmamış olanlar açmadan kararmaya başlamış

hemen temizleyip eve aldım. Allahtan kalanlara hiç bişey olmadı. geçen seneki bol çiçekli zamanında o çiçeklerin çoğu tohum verdi. hatta o tohumlardan bazılarını ektim şu an minicik, tek yaprak halinde 7 tane yavrum var

az önce onları başka saksılara ayırmaya başladım (hepsi küçük tek bir saksıdaydı). bugün bitki besini aldım onlardan veririm. demekki gübre de versem hiç yaprağı olmayacak sırf çiçek olacakmış

çok teşekkür ederim bilgi için.