Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
@aleydi; benden gelen hercai menekşede hata var @loveforlife ın dediği gibi. Büyük olasılık 'gazania' o çimlenen. Ancak gazania nın benden gitme olasılığı çok az çünkü ben 'gazania' istemiştim daha arkadaşlardan. Evde yoldan topladığım tek tük gazania tohumları var ama şu an neredeler tam ben bile bilmiyorum.
Bu arada 96. mesajda sorduğunuz bitkilerden minik kokulu olanı ben de gittiğim bir arkadaştan birkaç kök alıp büyük yaprakların içine sarıp eve getirmiş, evde de bir hafta kadar süründürdükten sonra yaylaya dikmiştim geçen sene. Hala yaşıyor ve gelişmeye devam ediyor. Adını ben de bulamadım halen.
|
Sevgili loveforlife iyi ki beni uyardı .Ektiğim üç beş tohumda nasıl böyle bir hata yaptım aklım almıyor . Daha ekeceğim onlarca tohum var .Bana büyük bir ders oldu bu olay . Demek ki daha çok dikkat etmeliyim . Kusura bakmayın Sayın TCM ,sizden kaynaklanan bir durum değil .Tamamen benim dalgınlığım .
Hava çok soğuktu ,96 . mesajdaki bitkileri satıcıya adını bile sormadan ,alıp bagaja koymuştum

Sağolsun sayın Muda lavanta (lavendula officinalis ) ve lavantin (Santolina chamaecyparis ) olduğunu yazmışlar .Saygılar .