View Single Post
Eski 12-02-2015, 19:28   #661
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Üç günden beri kapuska yiyoruz..Bugün Gülsever bıktı herhalde..Çok güzel yağsız dana eti aldım yarım kilo kadar fakir işi..
İçine bol bayat ekmek katıp köfte yapıldı..
Tepside önce patatesler fırınlandı hafiften..Sonra kırmızı biber dilimleri ilave edilip üstüne köfteler dizildi..850 gram iri kıyım domates püresi, biber salçası ilave edildi..
Fırına verildi..
Mis gibi bir yemek oldu..
Eti köfte yapıp kızartmaktan daha iyi sağlıklı oluyor..
Gülsever yaparken bende seyrettiğim için, yazayım dedim..

Yeni yemeği aşırı tüketip yokederim diye önden yarım tabak kapuska koydu önüme eşim..Birkaç gün dayansın istiyor çünkü )
Üstüne de yeni yemeğimizle cila yaptım..

Haaa..bugünlerde kafası estikçe, bol maydanoz ve yeşil soğanlı mercimek köfte yapıyor..evde eksik olmuyor..Kız da çok seviyor, belki onun için yapıyordur..Çünkü, kız da bu mercimek köftesinin hatırına daha sık uğruyor bize..Geldiği zaman da hepsini alıp götürüyor evine..Bana bişey kalmıyor
Ben gündüzleri 3-4 tane atıştırıyorum..Üstünede bir bardak kendi imalatım kefiri içiyorum..öğün savuşturuyorum..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön