sn fzthalil hocam ilk öncelikle orkidemin durumuna bakip ve yorum yaptiginiz icin gercekten tesekkürlerimi sunarim size.
orkidem miltessia orkide si yildiz seklinde hafif kokusu var. o sararan yaprak dediginiz gibi bana geldiginde vardi yaslanmis olma ihtimali var.
o yaprak alti kirmizi kahverenki benekler icin de arap sabunlu suyla fis fis yaprim köklere gelmeyecek sekil.
kökler de evt bir kac kök cürüme yapmiş di oda herhalde hic hava alamadigindan ve su dan dolayi olmus olabilir diye düsünüyorum cünkü cam kabugu hem saksi altina hemde üstü doluydu bu durumda herhalde hava alamadi.
bitki besinine gelince beni yalnis anladiniz ben sadece bir soru sormustum hocam bende bir bitki besini var bütün bitkilere sivi besin diye yaziyor üstünde bende merakimdan sordum acaba orkidelerime de kulanma imkanim var mi diye npk 2+2+2 yaziyor üstünde burda cicekcilerden baska yerde orkide besini bulamiyorum cicekcilerde biraz fazla söyleyince almadim benim elimde olan sivi besini de orkideler icin kulanma imkanim var mi diye sormutum hocam.umarim miltessia orkidem yaşar köklerini temizlerken yeni yesil kökler cikiyordu buda aslinda durumu iyi oldugu işarettir diye düsündüm yalnişim varsa beni düzeltin hocam.
cicek sapi hala cikarmadi yazin gelmisti bana 6. ci ayda ve simdi hala cicek sapi yok insallah cicek sapi cikarir da o güzelligi tekrar göre bilirim .
saygilarimla hocam
|