View Single Post
Eski 12-02-2015, 11:09   #860
tembeladam
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Geçtiğimiz yıl aşı yapmak için buzdolabında sakladığım çeliklerde de aynı şekilde oluşum meydana gelmişti. Ben de çok şaşırmıştım. Dışarıda köklendirmek yerine buzdolabında köklenebileceğini düşünmeye başladım.

Mesele suya koymak değil. Suya konulduğu zaman istenmeyen bakteriler de çoğalarak bitkiyi çürütebiliyor. Nemli ortamda buzdolabında biraz zaman alsa da köklenme gerçekleşebiliyor.

Sayın tembeladam kağıt havluları çıkarıp fotoğrafladığı zaman beyaz beyaz minik köklerin bulunduğu yerlerde büyümeler rahat bir şekilde görülebiliyor olacak. Bendeki armut çeliklerinde aynı şekilde olmuştu.
sayın muda ilk mesajıma verdiğiniz cevap paralelinde gelişti sudaki gelişim. maalesef verim çok çok düşük ve çirkin görüntü ve koku cabası oldu.

ben amerikan sarmaşığının dışında bir köklenme hareketi de görmedim. ondanda kağıt havlu denememde uçlarının pamuksu olduğunu, yani küflendiğini gördüm. galiba sadece odun yapısı için ideal bir yöntem oldu bu.

birde sormak istediğim birşey var. bu sirke maşallah inanılmaz her şeye iyi geliyor. bazen gördüğüm o pamukçuklu kısımları **** tüm çelikleri sirke ile silsem dezenfekte yapabilir miyim? zararı olur mu?

armutta da işe yararsa gül çılgınlığı yapacağım valla. ))

yorumlarınızı her daim bekliyorum.

saygılar.

Düzenleyen tembeladam : 12-02-2015 saat 11:14 Neden: ek bilgi ve soru!!
tembeladam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön