Arkadaşlar yaptığınız yöntemler farklı farklı fakat size yöntemlerden bir tanesini anlatım. Öncelikle kullanacağınız elmalar organik olmalı ve kesinlikle yıkanmamalı.
Malzemeler
2 kg elma
Bulgur ( Mümkünse Siyez Bulguru)
Elma şırası pekmezi veya bal
**************************
3 Lt lik cam kavanoza doğal kaynak suyu veya Distile olmadı kaynatılıp soğutulmuş şebeke suyunu koyunuz. Elmaların kabuklarını kalın bir şekilde doğrayınız. Üzerine Bulgur ve Yarım çay bardağı elma şırası pekmezi veya bal dökmelisiniz. Kavanozun kapağını hava girişi olacak şekilde tülbentle sarıp karanlık ve 15 C derecenin altına düşmeyen bir yere koyun arasıra tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz. 4-5 hafta sonra karışımı süzdükten sonra 2-3 ay içinde sirke hazırdır.
Düzenleyen hexus : 12-02-2015 saat 08:57
Neden: hata
|