[QUOTE=Cevizciankara;1355369]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmet_yldrm
10 dönüm ceviz için komsu tarlanın traktörle calıstırılan kuyusunu kullanmak kaydıyla sulayacagımız bir bahcemiz var. traktörümüz yok .
seceneklerimiz sunlar
1) esten dostan traktör dilenip salma sulama
2) yanda başka bir komsu elektrik hattı cekip elektrikli kuyudan salma sulama
3) traktörle cevrilen pompayı başka bir alet ile cevirme
* dizel motorlu bir alet
* güneş enerjiyle calısan DC motor
burada damlama sistemine direk bu pompadan basmak.
4) 232 agacım var. ara tarım yapma ihtimalini göz ardı edip ortalama sulama da 30 litre/agac su ihtiyacım olsa yaklasık 7000 lt. 10 tonluk bir tank alımı bu tanka resimdeki gibi damlama sistemi kurularak. 2-3 mt yuksege konularak kendi cazibesi ile sulama. kendi cazibesi ile sulanması içi 2. ye bölmek yeter mi
5) elektrikli kuyudan su hattı alınıp damlamaya bu hattan dogrudan verilmesi için kuyunun basıncı nasıl düşürülebilir.
biraz ekonomik çözüm geliştirmem gerektiğinide düşününürsek nasıl bir yol izlemeliyim üstadlar
Öncelikle bahçeniz hayırlı olsun;
Ben kendimi sizin yerinize koydum;
1)komşudan traktör istesem 1-2 isterim verir sonra hep verecekmi?
2) elektrik alma imkanım varsa düşünebilirim.
3)komşunun kuyusuna benzinli **** dizel motor koyar(500 tl civarı) dilediğimce sulayabilirim.
4) bahçeyi 2 ye bölmek sanırım yeterli olur gibi.Benim bahçemde 45 sıra ağaç var 2 ye böldüm, son sıralara su ancak yetiyor.sizin ağaçlara yetecek kanısındayım.
5)Basıncı düşürmeyi hiç düşünmemiştim ancak vana ile basınç düşürülebilir gibi geliyor.
6)Ben olsam; bahçemde su çıkarabilirsem (1500 tl civarı) kepçeyle 6 m kuyu kazdırırım yanınada motoru bağlarım(500 tl civarı)bahçemin keyfine bakarım. Komşuylada kötü olmam .Saygılar
|
Bilimin ve teknolojinin bu kadar geliştiği ortamda, insanları varsayımlarla yönlendirmemek gerekir. Siz 2 sıra döşemişsiniz ama bahçeniz kaç metre yazmamışsınız. İnsanlara bilgi verirken ya bildiklerimizi ya da tecrübelerimizden öğrendiğimiz doğru ve yanlışları aktarmalıyız. Bizim hatalarımız onların doğruyu bulmasına sebep olsun.
.jpg)