View Single Post
Eski 10-02-2015, 10:16   #276
Cevizciankara
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mns45 Mesajı Göster
herkese iyi günler bizim zeytin bahçesinin su sorunu var yaklaşık 550 metre ilerimizden dere geçiyor ve buradan su çekmek istiyoruz bir tane su motorumuz var etiket değerleri şöyle:
head-max:23m
suction head max:5m
capasıty h/m3:50
water inlet diameter:50mm
water outlet diameter:50mm
acaba bu su motoru dereden suyu alıp 550 metre yatay mesafe ve yaklaşık 13 metre kot farkı ile depoyu yerleştireceğimiz yere suyu basabilirmi? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
İyi günler;
Benim geçen sene ceviz sulama için motorlarla biraz tecrübem oldu.Anladığım kadarı ile basma seviyesi tam dik olarak hesaplanıyor.Sizin 23 m max yazan dik 23 metre basabilir.yatay hesaplayınca 1 metrelik 10 metre yatay hesaplıyorlar.
Sizin 13 metre kot var+550 metre yatay(oda 55 metreye denk gelir)13+55= 68 m basan bir pompaya ihtiyacınız var .Bu şekilde yüksek basınçlı pompalar ihtiyacınızı görür.bu değer maximum olduğu için en az 80 m gücünde pompa olursa daha iyi çalışır.
Benim bahçe 200 metre uzaklık+20 m kot farkı var. ben max 50m pompa aldım.maddiyattan dolayı en uygun markayı aldım. 450 tl ye mal oldu.Bir yıldır sorunsuz çalışıyor.

head-max:23m (maximum dik basma yüksekliği)
suction head max:5m (maximum kuyudan su çekme derinliği)
capasıty h/m3:50 (saatte bastığı su miktarı ton olarak)
water inlet diameter:50mm( motorun giriş boru çapı)
water outlet diameter:50mm ( motorun çıkış boru çapı)
Saygılar.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön