View Single Post
Eski 06-02-2015, 16:15   #247
Selcukİst
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-02-2015
Herkese selamlar.
Yaklaşık 4 sene önce saanen keçi yetiştiriciliğinin getirilerinden bahseden bir program izlemiştim tv de. Sanırım toprak tv idi.
Sonrasında bir zaman bu iş dalının üzerinde kendi çapımda ufaktan araştırmalar yaptım ve öylece bıraktım.
Bu günlerde tekrar dikkatimi çekti bu konu. Ve aklıma bir soru geldi. Aynı soruyu bir arkadaşımız geçtiğimiz sayfalardan birinde yazmıştı (keçi ile ilgili tüüm sayfaları günlerdir okuyorum ) "gelecekte pazar doygunluğu ne zaman oluşur ve ne zaman saanen yapma işi bir fırsat olmaktan çıkar" diye. Ya da zaten hiç fırsat değilmiydi ?

Hali hazırda keçi yetiştiren üstadlardan bu konu hakkında bilgi almak isterim.

- Keçi yetiştiriciliği yapacak isek, pazar bulmak için illa ki balıkesir, çanakkale, izmir taraflarında mı yapmamız gerekir ? (büyük bir tesis değil, toplam 200 sağmal maksimum-dolayısıyla peynir üretimi ilk başta olmayabilir. Veya olurmu ki ?)
-Ben Suşehri, Sivaslıyım. Suşehri rakımı 950 m ama sivas karasal iklimindin ziyade Karadeniz iç karasal iklimine hakim bir bölgedeyiz (kuzeyde) Kışın havalar sıfırın altına çok nadir düşüyor. Soru: Oğlaktan 20 tane alıp memleketimde yapsam, oğlak olarak götürdüğüm için adaptasyon sağlayabilir miyim ?
-Şayet memleketimde yapacak olursam sütü kendim peynire çevirip bu şekilde ticaret döngüsünü yapmam gerekecek. Kırsalda bu tür bir girişim ne kadar başarılı olur ? Yani kendi yaptığımız peyniri marketlere vb. yerlere satmak ?

Teşekkür ederim.

Selcukİst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön