View Single Post
Eski 05-02-2015, 22:20   #1864
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selcukİst Mesajı Göster
Yani ilk yorumumu böyle nahoş ve konu dışı gereksiz bir yazıya cevap vermek için kullandığımdan dolayı mutsuzum tabi ama sizede birinin cevap vermesi gerekiyor; hangi partiye oy vermemiz gerektiğinide söyleyecekmisiniz ?Biz size atalarınızı ve tarihini neden unutturulduğunuza tepki göstermiyorsunuz diye soruyor muyuz ? Hoş Atalarımız aynı değil sanırım.
ilk sayfadan beri okuyorum günlerdir, hem tüm besi hayvancılığınıda hatim ettim ve ilk defa gereksiz bir yazı gördüm. Malesef o da çok bilgili gibi görünen sizden geldi. Helal olsun.
Unutmadan 'esenlikler dilerim'
Alıntıladığınız yazı kendi uslubunca ceviz, fındık, zeytin, narenciye gibi ürünler için ülkemizde tarım planlamasının olmadığını söylüyor. Buradan mı çıkarttınız oy verilecek parti vs. gibi şeyleri. Planlamanın olmadığının söylenmesinden mi hoşnutsuz oldunuz? Ben dahasını söyliyeyim; sadece ceviz, fındık, zeytin ve narenciye için değil, hiç bir tarımsal gıda üretimi için planlama yok. Daha doğrusu var olan tüm planlama tarımsal gıda ürünlerinin üretilmesi için olmak yerine ithal edilmesi için var. Marketten aldığınız bakliyatların menşei bilgisine bakın ne yazıyor?

Bu saptama şayet kişiye bağlı bir yorum olsaydı isteyen istediğini düşünebilirdi. Ancak gerçek rakamsal boyutlarıyla ortada olunca pek yorum yapacak bir şey de kalmıyor gibi. Tarım alanlarının hızla azalması, bir zamanlar "milletin efendisi" denilen köylünün yok olması, topraklarının el değiştirmesi ve tarım arazisi olmaktan çıkarılması, var olduğu söylenen destekler vs.nin köylüye gitmiyor olması gibi şeyleri kendiniz de kolayca bulabilirsiniz. Ha, size göre böylesi daha iyidir belki, bir şey diyemem. O zaman da ağırlıklı olarak tarım ile, bitkiler, ağaçlar, yetiştiricilik ile ilgili bir forumda ne işiniz var diye sormak gerekir. Belki Kanada'dan mercimek ithalatının, GDO'lu ithal pirinci piyasaya sürmenin inceliklerini tartışan bir forum vardır ve ilginizi daha çok çeker.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön