Resimde ablamın bahçesinde ki petunyaları görünce aklıma geldi .Biz her sene seradan petunya alıp ekeriz soğuklara dayanamaz ölür ,ertesi yıl tekrar alırız . Bu ablamın bahçesinde 15 yıldır böyle sürüp gider .Bende aynı şekilde devam ediyordum . Tohum paylaşım etkinliğinde Sevgili Akçabardak petunya tohumu paylaştığında ,aslında bizimde petunyalardan tohum alabilceğimizi ama bunu hiç düşünmemiş olduğumuzu farkettim . Hazır paketle tohum alıp yetiştirdim ama nedense çevremde ki çiçekler ve çelikler hiç dikkatimi çekmemiş .
Yaşadığım bölgede sadece bahçeli evler var yaklaşık 600 m2 .Bizim kaldırımlarımızı belediye ,kenar taşlarını koyup ,içlerini toprakla doldurdu , kaldırımları çiçeklendirelim diye .Arka sokaklarda dolaşırken kaldırımlarda yüzlerce gazanya ve zinnia tohumları farkettim .Ben bu tohumlardan tohum takas etkinliğinde talep etmiştim .Onlada yetinmeyip hazır pakette almıştım .O tohumları daha önce farketsem ben tohum takasta paylaşailirdim

Çelik içinde aynı şey . Mor salkımı üyelerin bahçelerinde görüp çok beğendim . Fakat Eskişehirdeki seralarda bulamadım . Bende hazır pakette tohumunu aldım .Bir yerden tanıdıkta geliyor bu bitki .Arka sokakta ki arkadaşımın kayınvalidesinin bahçesinde gördüğümü hatırladım .80 yaşında bitki delisi bir teyze

. Şuan şehirdeki evlerindeler , bir dal alsam nolur dedim .Sonra biraz tırstım .

Bitki deliliği bu olsa gerek . Arkadaşıma da söylemedim o da kayınvalidesinden çekiniyor . Bakıcaz artık tohumdan yetişmedi Bursa ya gidip alınacak

Bu vesileyle bir kere daha .tohum takas etkinliğine katılan . O minicik tohumları büyük bir özveriyle ,toplayıp,ayıklayıp,kurutup,tek tek poşetleyip ,zahmet edip kargoya götüren paylaşımcı arkadaşlara . Merkezde bu poşetlerin tek tek tasnif edilmesinde emeği geçen herkese , bu sitenin kurulmasında ve tohum paylaşım etkinliğinin gerçekleşmesini sağlayan Ve Sayın Malina'ya çok teşekkür ediyorum ,hepinizin emeklerinize sağlık .