Sayın efeege,
Yine aynı baştaki tarifle, ben şöyle yapmayı planlıyorum. Beş litrelik su şişesine (benim yağmur sularım da var onlardan da kullanmayı düşünüyorum) üç litre su konacak. Sonra limon, portakal, greyfurt, mandalinaların kabuklarını soyup iç kısımlarını püre yaparak iyice karıştıracağım üç su bardağı alıp şişeye ilave edeceğim. Bir su bardağı pekmez, bir su bardağı yoğurt (suyundan bol miktarda olmak kaydıyla) şişeye aktaracağım. Sonrası sabah ve akşamları şişenin kapağını açmadan sadece gevşeterek havasını alacağım (bir ay boyunca düzenli sabah akşam havası alınacak ve ikinci ve üçüncü aylarda gerektikçe) ve gerisini yoğurdun içindeki bakterilere havale edip sabırla sonucu bekleyeceğim.
Narenciye kabukları da aynı şekilde parçalanıp karıştırılarak sadece kabuktan enzim yapılacak.
|