View Single Post
Eski 04-02-2015, 09:35   #1910
Kurby
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2015
Ben de enzim yaptım, buradaki bilgiler doğrultusunda. Tıslatmayı beceremedim, pet şişe elimde patladı şampanya gibi. O gün çok eğlendik bu patlama olayına. En güvenlisi, hortum sistemi, imbik de deniyor sanırım. Konunun başında nasıl yapıldığı fotoğraflarla gösteriliyor.

Enzimi süzdüğün ilk gün, salyongozlardan geriye kalan zambak soğanlarımda denedim. 1/500 oranında karıştırdım, ancak ph 6 olmadı, biraz daha su ilave edip ph'ı 6-7 arası yaptım. ( ph kağıdı kullanıyorum) İki gün sonra toprak altından baş gösterdi zamanbaklarım. Şimdi ara ara fısfıslıyorum üzerlerine, sanki daha hızlı uzuyorlar. Bunu görünce tüm çiçeklerimin topraklarına fısfısladım. Kireçli toprak seveni unutmuşum, ani bozuldu. Hemen yıkadım toprağını. Ancak, ortanca ve kamelyaların pek bir hoşuna gitti söylemeliyim.

Ben işi abartıp, ev atıklarına bir de pazar atıklarını ilave ettim. Şimdi bir tane daha var elimde hazırlanıyor bakteriler tarafından. Kalan atıklarım oldu, onları da bahçeye gömüp, üzerlerine enzim sıktım. Solucanlarıma yem, toprağa gübre olsun diye.

İçilebilir enzim de yapmak istiyorum eş dost için, ben içebilir miyim bilmiyorum. Çünkü fermente içeceklere alerjim var, burnuma mandal takmış gibi konuşmaya başlıyorum. Ancak yine de yapacağım, misafirlerime lezzet olur.

agaclar.net'i uzun zamandır okuyorum, ancak yeni üye oldum. Paylaşımlarınız, merakınız, uygulamalarınız ve gönülden paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Düzenleyen Kurby : 04-02-2015 saat 09:43 Neden: ek yapmak
Kurby Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön