View Single Post
Eski 03-02-2015, 21:27   #5
caglarxx
Ağaç Dostu

caglarxx's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2007
sn. reguler

Başından sonuna kadar tümünü gezdim.genelde yaprak dökümü ve yaprakları döktükten sonra topladım ağaçları.
Ortalama zor ama ucuz olarak :3 tanesi 100 liradan dissectum aldım.Birisi kırmızı yapraklı,2 sinin varyetesini bilmiyorum.(Bir tanesi aday 1 ) .Bunları arka kapı tarafında aracla geçerken gördüm.Telin dibinde birçok üst dalları kurumuş halde.

Görece pahalı aldığım da 180 lira ile bu başlıktaki beni maiko dur.Genelde bir yerden 2li 3 lü pazarlıklar yaptım.
şu anda birçoğu ,ağaçalrı sakaryaya seraya yollamışlar.Mesela sonbaharda ,bir fidancıda sango kaku (coral bark) görmüştüm.Kışın yapraklı dökünce gövdesi kızarıyor.Ueono yama adında bir türü var mesela fotosunu ekledim ,nadir versiyonlardan.
Bol stok olan son taraflarda bir fidancı var .20-25 adet aynı ayarda ağaç var.Çapları 8-10 cm, boyları 2-2,5 metre gelir.Fiyatları 150 lira ağaçlar sağlıklı ama varyete belli değil.
Artık fiyatlarında cazibesi kalmadı bence, ilkbahar yakın agaçlar yapraklanınca istediğimiz fiyata satarız diye düşünülüyor.
mart sonuna İtalya ve hollanda'dan yeni parti ağaçları gelecekmiş.

selamlar

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg sango-kaku.jpg (69.3 KB, 355 views)
Dosya Türü: jpg ueno_yama-4.jpg (37.2 KB, 352 views)
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön