Üç tane enzim kurdum.
İlkini eski üç kiloluk turşu bidonuma yapmıştım, esmer şekerle. Şimdi başlığı en baştan okumaya başlayınca marketlerde satılan esmer şekerin de aslında beyaz şeker olduğuna dair bir yazı okudum. Kafam karıştı. Dün akşam sızan havayla birlikte çıkan kötü kokuyu da hesaplarsak sanırım bu enzim çalışmamı gözden çıkardım.
İkinci üç litrelik enzimimde hem ölçülere dikkat etmedim

hem esmer şeker kullandım hem de mayayı sonradan kattım

Bir de şişe kapağının iyice kapatmak için sıktığımda yine açılmasını sayarsak bu enzimim de gözümden düştü.
Gelelim üçüncü ve son enzime; ölçülere dikkat ettim, pekmez ve kuru üzümü bakterilere besin olarak koydum, mayayı da enzimi kurarken koydum. Şişe kapağı da sağlam. Hazırladığımdan beri sıcak odada. Oğlum onunla hiç uğraşmadı dolayısıyla yıpranmadı.

Bu enzimimden umutluyum.
Ancak yeni enzim çalışmaları planlıyorum bir tanesi sadece yeşil sebzelerden. Bir tanesi sadece narenciye özlü olacak. Bir diğeri de karışık meyve, sebze. Yalnız bu üçüncüde narenciye ve asit içeren meyve sebze olmayacak. Bunların tamamını bütün sebze ve meyvelerden hazırlayacağım. Ve ev yapımı yoğurt suyu ve ev yapımı pekmez kullanacağım.
Fotoğraf makinemiz çalışmıyor Oğuz Kağan'ın elinden geçti. Fotoğraf eklemeyi çok istiyorum makine tamir olursa foto çekip ekleyeceğim. Foruma kalitesiz foto eklemek istemediğim için cep telefonu, tablet vs. ile fotoğraf çekmiyorum.