Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari
Sevgili MurathanM, aramıza hoşgeldiniz.  Yapmanız gerekenleri doğru anlamışsınız ama ben yine de size bir derleme yapayım. Dua çiçeği yarı gölgeli, nemli ortamları sever sabah erken saatde dinlenmiş su ile fıs fıs yapmanız yeterli olacaktır. Su isteği orta derecede bir bitkidir, toprağını iki sulama arası biraz kurumasına izin vererek kök çürümesinin önüne geçebilirsiniz.
Yapraklarının uçları kuruyabilir dert etmeyin, bugüne kadar yaprak uçları kurumamış dua çiçeğine hiç rastlamadım, onların huyu böyle.
Yine yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz. 
|
Teşekkür ederim tek anlamadığım fotoğrafta görünen kısımda alt kısımda kurumuş saplar var. Geldiğinde de vardı acaba onlar nedir? Kopartmaya çalıştım ancak biraz sağlamlar bitki gövdesine zarar vermekte istemiyorum.
Şu an dua çiçeği ile tek sıkıntı yaprakları hep sabit neredeyse. Yani sadece bir kaç yaprağının sesini duyabilirsiniz

Onlar da hoşuma gitmiyor değil. 30 cm uzağımda olduğundan her an gözlemliyorum bazı yaprakları gündüzleri de yukarı bakıyor bazıları geceleri de aşağıda kalabiliyor.
Son olarak aldığım bitkinin adını unuttum o yüzden o bitkinin konusuna yazamayacağım, fotoğrafını paylaşayım rica etsem ismini söyler misiniz? O bitkinin de genel özelliklerini öğrenmek istiyorum.