Teşekkür ediyorum Sayın pria, inşallah hep beraber koklarız çiçeklerimizi.
Fotoğraf yanıltıcı değil, çiçek sapları çıkmadan bile yapraklar bu durumdaydı. Çiçek sapları daha sonra çıktı. Saksılarımı aralık sonu gibi kuzey cepheden güney cepheye getirdim.
Sizden 5 adet soğan almıştım. Soğanlardan iki tanesini birer adet arkadaşlarıma vermiştim. Şu an 5 adet çiçek sapı var ve her çiçek sapı olan soğanın etrafında en az iki tane de çiçek sapı çıkarmayan soğanlar mevcut. Yani oldukça çoğaldılar. Daha önce de belirtmiştim sanırım buranın havasından suyundan nergislerimin yaprakları oldukça uzuyor.
Toprak karışımım da genelde migrostan aldığım çiçek toprağı ve torf karışımı. iki ayda bir sulandırdığım koyun gübresi suyuyla sulamaya çalışıyorum. Ayda bir de çok az bir miktar sıvı gübre veriyorum. Gübre kullanımında 2 litreye 1 kapak ölçüsü var ama ben 1,5 litreye kapağın 4 te 1 i kadar kullanıyorum. Çok fazla beslenip yan gelip yatmasınlar diye

))
Şunu da unutmadan belirteyim yemek yaparken yıkadığım pirinç, bulgur, mercimek ve buğday sularımı asla dökmüyorum. O suları çiçeklerimi sulamada kullanıyorum. Belki bunların etkisi olabilir.